Dalen er en nedlagt landejendom, der ligger i landlige, naturskønne omgivelser tæt på landsbyen Levring. Til ejendommen hører 7,6 ha. jord bestående af mark, skov og å. Vi har en stor gammel have, egen hal til boldspil mv., gode græsarealer til fodboldbane osv., en stor belagt gårdsplads hvor der kan køres på skateboard m.m. I skovbrynet har den lokale børnehave lånt et areal til deres skovgruppe.

Der er ca. 7 km. til Kjellerup og ca. 20 km. til hhv. Silkeborg og Viborg. Der er knap 6 km. til nærmeste togstation hvorfra der er gode forbindelser mod hhv. Struer og Århus.
I Kjellerup findes et bredt udvalg af muligheder for deltagelse i fritidsaktiviteter. Der er en stor sportshal og et rigtig godt fodboldanlæg. I umiddelbar nærhed af børn- og ungehjemmet (ca. 200 m.) stopper både skolebus og lokalbusserne.

Vi har ikke et skilt ved vejen – for Dalen er først og fremmest et hjem for de børn og unge, der bor her

Dalen er en samlet enhed. Værelser er fordelt i tre bygninger som aktivt bruges til at styrke børnenes progression under anbringelsen. Yngre eller nye børn har således som udgangspunkt værelse i “hovedhuset”, hvor den vågne personale primært opholder sig om natten. Børn der har opnået mere selvstændighed og tryghed kan have værelse i ”annekset”. For de unge, der er parat til at yderligere selvstændighedstræning er der værelser i “lejligheden”, hvor der er fælles køkken, bad opholdsrum – her kan de unge fx selv spise morgenmad, tilberede aftensmad mv. og der arbejdes målrettet med at de unge bliver i stand til selvstændigt at forestå rengøring, tøjvask, at stå op om morgenen mv. Som udgangspunkt er der én medarbejder om natten – i hovedhuset.

Bygninger ligger helt tæt på hinanden og alle børn/unge har mulighed for kontakt til personalet om natten. Fordeling mellem værelserne vil altid ske efter vurdering af de aktuelle børns behov og udvikling – samt ud fra gruppens bedste.