”Forældre er de vigtigste der findes for børn”

Der kan opstå mange tanker og spørgsmål, når man som forældre skal have sit barn anbragt. Her har vi prøvet at svare lidt på nogle af dem.

Først og fremmest er det vigtigt at fortælle, at selvom dit barn bor på Dalen, så er det DIG der er forælder – og derfor er du rigtig vigtig for dit barn.

Der kan være mange forskellige grunde til, at dit barn bliver anbragt. Måske har du sagt ja, givet samtykke, til anbringelsen. Måske er dit barn anbragt ved Dalen uden dit samtykke. Den del betyder ikke så meget for os.

Det der betyder mest for os er, at det går dit barn bedst muligt. Vi tager os af det enkelte barns behov og udvikling, og vi tager hensyn til særlige forhold og særlige interesse. Men en mor eller far kan vi aldrig erstatte. Og det ønsker vi heller ikke. Vi ønsker at inddrage og arbejde sammen med forældre til de børn og unge, der er anbragt.

Når dit barn bor på Dalen…

så aftaler vi, hvor tit og hvordan du bliver informeret om, hvordan det går i dagligdagen, hvordan det går i skolen og hvilke planer der er for den nærmeste fremtid.

 

Der er plads til, at vi kan være uenige.

Det er også helt okay hvis du er ked af det, frustreret eller har brug for at ”skælde ud” engang i mellem.  Men så skal vi helst gøre det uden dit barn lytter med. Det bliver mindre svært at være barn eller ung, hvis vi taler sammen, uden at dit barn skal bekymre sig om vi ”er uvenner”

Vi glæder os til at samarbejde med dig om DIT barn.