Dine forældre og andre

Selvom du skal bo på Dalen, så er din mor og far stadigvæk dine forældre. Det prøver vi ikke på at ændre.

Pædagogerne taler sammen med dine forældre. Vi fortæller om, hvordan det går, og dine forældre kan også fortælle os, hvad de synes. Det er tit dine forældre, der kender dig aller bedst.

Nogle børn og unge savner deres forældre meget og vil aller helst blive boende hjemme hos dem. Andre synes, det er rart at komme lidt væk. Måske fordi der været mange skænderier derhjemme eller andet, der gjorde det svært.

Det er ikke Dalen, der bestemmer, hvor meget og hvordan du ses med dine forældre. Det gør sagsbehandleren fra kommunen. Sagsbehandleren laver en samværsplan, hvor der besluttes, hvordan du har samvær med forældre og evt. andre. Andre kan fx være din mormor, din onkel eller andre fra din familie.

Samværsplaner

Samvær kan både være på Dalen eller hjemme. Men det er altid noget din sagsbehandler bestemmer. Hvis din sagsbehandler har givet lov til det, så må dine forældre meget gerne besøge dig på Dalen. De fleste har en samværsplan, hvor samværet er planlagt i weekends, helligdage og ferier. Men det kan også godt være i hverdagene efter skole.

Hvis dine forældre skal besøge dig, så aftaler de med sagsbehandleren hvordan de kommer frem og tilbage fra Dalen. Hvis du skal hjem til dine forældre eller mødes med dem et andet sted end Dalen, så sørger vi for at køre dig – eller vi aftaler du tager bus eller tog, hvis du er ok med det.

Selvom du ikke kan bo hjemme lige nu, så er dine forældre vigtige. Og du er rigtig vigtig for dem. Pædagogerne er ikke din far eller mor. Men de hjælper med nogle af de ting, som dine forældre ikke kan, mens du bor ved Dalen.