Højtider og traditioner

Der er forskellige traditioner på Dalen. Vi vægter at fejre højtiderne – vi pynter op til jul og påske. Hvis man ikke har lyst til at være med til at fejre, så er det okay. Men alle skal vise hensyn til hinanden.

 

Jul

I december giver Dalen adventsgaver til alle børn/unge. Vi hygger med julekalender, kalenderlys, julepynt osv. Midt i december holder vi julefest for alle børn, unge og deres familier eller andre, de gerne vil invitere med.

Kommunen bestemmer, hvor du skal være juleaften og nytårsaften. Nogle skal på samvær hos familien, andre skal blive på Dalen.

traditioner_dalen

Fødselsdag

Når du har fødselsdag, vil vi rigtig gerne være med til at fejre dig og skabe en særlig dag for og med dig. Vi hejser flag og pynter op. Vi starter gerne med at vække dig med fælles fødselsdagssang og gaver. Derefter er der særlig morgenmad, som du har været med til at vælge. Det kan fx være boller og varm cacao. Resten af dagen planlægges sammen med dig. Det kan være du inviterer familie og/eller klassekammerater på besøg. Hvis man må dele noget ud i skolen, så hjælper vi med at bage eller købe det. Til aftensmad får vi din livret eller noget du har ønsket.

Sankt Hans

Til Sct. Hans inviteres Dalens naboer Sct. Hans aften på Dalen. Børnene plejer at være med til at lave den store heks, som vi brænder af på bålet i havet, mens vi synger sammen.